https://www.flame-design.nl/_294____NL

Warmte en sfeer op maat

Rookkanalen en schoorstenen

Een rookkanaal of schoorsteen is het allerbelangrijkste stukje techniek voor een openhaard/kachel.

In een nieuwbouw woning is er meestal geen rookkanaal aanwezig. Een rookkanaal moet goed en veilig aangelegd worden en daarbij moet een rookkanaal aan de hoogste eisen voldoen voor een goed en veilig gevoel met een lange levensduur.

Flame Design Naarden is gespecialiseerd in het leveren en/of aanleggen van uw rookkanaal en eventueel het renoveren van een oud kanaal. Wij luisteren naar uw wensen en komen bij u langs om te kijken, zodat er in samenspraak met u een juiste plaats voor uw rookkanaal/schoorsteen gekozen wordt, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

De schoorsteen kan traditioneel gemetseld worden, maar dit is een zwaar en arbeids intensief. Daarom zijn er dubbelwandige en concentrische RVS rookkanalen. Deze werken snel, licht en goedkoop. Er zijn vele merken rookkanalen op de markt.

De rookkanalen waar Flame Design meewerkt zijn van hoogwaardig roest vrij staal (RVS). Deze rookkanalen hebben een V3 keurmerk, de meeste rookkanalen hebben een V2 keurmerk. Hier wordt zelden over gesproken. Onze V3 keurmerk rookanalen zijn langer corrosie bestendig dan V2. Aangezien u in uw rookanaal roet/creosoot aanslag hebt en deze aggressief is, zal dit bij onze rookkanalen veel minder invloed hebben dan V2 rookkanalen op langer termijn.

Wilt U met een veilig en goed gevoel én met een lange levensduur, genieten van uw openhaard/kachel, neem dan contact op met Flame Design Naarden, de specialist in rookanalen.